Auto opkopers

Autoverzekering

Auto verzekering kan voelen ingewikkeld soms, van wat het dekt tot waarom we uiteindelijk betalen wat we doen. Dat is waarom we hier zijn om af te breken ten minste een van deze grote autoverzekering onbekenden: heeft de auto die je rijdt invloed op wat je betaalt voor de autoverzekering. Blijf lezen om te zien welke details over uw auto worden beschouwd door auto verzekeringsmaatschappijen. Bestelwagen verkopen

Hoe fancy is uw auto?

Veel mensen weten al dat het merk en model van hun auto van invloed op hun verzekering tarief. Bijvoorbeeld, als je rijdt een mooie Italiaanse sportwagen, zal uw tarief waarschijnlijk hoger zijn dan uw sedan-bezittende buurman. Waarom? Uw tweedeurs sportwagen meest waarschijnlijk zal speciale onderdelen en vervangingen nodig hebben als het ooit in nood van reparaties. Ze zullen waarschijnlijk moeilijker te verkrijgen en minder auto winkels kunnen uitvoeren van de reparaties die u nodig heeft, omdat uw auto kan hulp nodig hebben van een gespecialiseerde monteur ervaren met uw auto merk. Auto’s zoals de sedan van uw buurman zijn meestal gemakkelijker te repareren en hun onderdelen zijn veel gemakkelijker beschikbaar, wat betekent dat ze minder betalen voor hun plan. Schadewagen verkopen

De verjaardag van uw auto is belangrijk.
Hoe ouder uw auto is, hoe moeilijker het waarschijnlijk zal zijn om vervangende onderdelen te vinden. En als we zeggen oud, bedoelen we niet per se tien jaar (hoewel dat soms het geval kan zijn), maar eerder zeer oud – denk aan auto’s vijfentwintig jaar of ouder, of oldtimers. Aan de andere kant, de kosten van het vervangen van een nieuwere auto is hoger dan het vervangen van een oudere die heeft verloren waarde – simpelweg omdat nieuwere auto’s kosten meer geld. Dit zal de Comprehensive en Collision Coverages voor een nieuwere auto hoger te maken.

Hoe veilig is uw auto?
Uw auto de veiligheid rating kan factor in hoeveel u betaalt voor de autoverzekering (afhankelijk van uw provider). De meeste verzekeraars beoordelen alleen de basis veiligheidsvoorzieningen zoals airbags en veiligheidsgordels. Extra veiligheidsvoorzieningen zoals botsing waarschuwingssystemen, back-up camera’s, en hands-free bellen systemen kunnen helpen om u en andere bestuurders veiliger op de weg, maar de meeste vervoerders niet rekening houden met deze functies.

Bij Elephant gebruiken we Carfax rapporten om de veiligheid van uw auto te beoordelen (en om onze beoordelingen nog nauwkeuriger te maken). Hoe werkt het? Carfax gebruikt uw VIN (voertuigidentificatienummer) om allerlei informatie over uw auto te verzamelen. Geloof het of niet, maar elk cijfer in een VIN betekent iets over uw auto. Als u weet hoe u het correct moet lezen, kunt u informatie achterhalen zoals in welke fabriek uw auto is gemaakt, tot aan welk nummer hij in de assemblagelijn stond op de dag dat hij werd gemaakt.

Groter is (soms) beter.
Nu we het toch over veiligheid hebben, wist u dat grotere auto’s over het algemeen als veiliger worden beschouwd? Het lijkt misschien contra-intu├»tief, maar als je een grote auto met een fatsoenlijke veiligheid rating, zal uw premie waarschijnlijk lager zijn dan wanneer je een kleinere auto met dezelfde (of vergelijkbare) veiligheid rating. Maar nogmaals, er is een vangst: de grootte van de motor van uw auto kan ook invloed hebben op uw tarief. Waarom? Grotere motoren zijn duurder en kosten meer om te vervangen of te repareren, waardoor ze duurder zijn om te verzekeren. Bijvoorbeeld, een auto met een V8-motor zal waarschijnlijk meer kosten om te verzekeren dan een kleine auto met een V4-motor.

Welke kleur heeft uw auto?
Nu voordat je begint te denken bij jezelf “Oh ja, ik weet dat rode auto’s zijn veel duurder om te verzekeren, omdat ze worden getrokken meer over,” laten we pompen de remmen. De kleur van uw auto heeft geen invloed op uw verzekeringspremie. Op zijn eigen, het is niet een factor die uw verzekering provider zal gebruiken bij het bepalen hoeveel uw beleid zal kosten.

De kleur van uw auto kan een indirect effect hebben op uw verzekeringspremie, dat wel. Een manier waarop het kan een verschil maken is vraag en aanbod. Neem een kijkje naar de meest populaire autokleuren in Noord-Amerika uit een 2019 studie van Axalta:

Wit 29%
Zwart 19%
Grijs 17%
Zilver 11%
Blauw 10%
Rood 9%
Bruin/Beige 2%
Groen 1%
Geel/Goud 1%
Overige 1%
Als de meerderheid van de automobilisten een witte auto wil, stijgt dus de vraag naar die auto’s en stijgt dus ook de waarde ervan – dat wil zeggen dat ze iets duurder kunnen worden dan dezelfde modellen in een andere kleur. En als je auto iets duurder is, betekent dat vaak ook dat hij iets duurder is om te verzekeren.

Dus, welke kleur heeft de nummer een plek voor het vaakst aangehouden worden? Je raadt het waarschijnlijk al – witte auto’s. Het is gewoon omdat er zo veel meer witte auto’s op de weg! Dat is echt alles wat er aan is. En, natuurlijk, als je wordt getrokken over en bekeurd, dat zal direct effect hebben op uw premie kosten.

Smaken veranderen door de jaren heen, natuurlijk, dus wit zal waarschijnlijk niet eeuwig aan de top blijven. Het is echter de meest populaire kleur voor negen opeenvolgende jaren zonder indicatie dat het zal veranderen elk moment snel. Dus, hangen daar witte auto-eigenaren, kan uw droom van het zijn minder populair niet komen voor een beetje.

Tags: Motorverzekeringoldtimer verzekering