Auto opkopers

Hoe werkt uw credit score invloed op uw verzekering tarief?

Hoewel een goede kredietscore bekend staat om de voordelen die het heeft in de wereld van hypotheken en creditcards, wordt de impact ervan op verzekeringstarieven vaak minder begrepen door mensen buiten de industrie. Als experts in onze industrie, kunnen wij u vertellen dat uw credit score zeker een impact heeft op uw premie kosten, maar het is slechts een van de vele factoren.

Hoe werkt uw credit score invloed op uw verzekering tarief?

Laten we eens kijken wat er in een credit score, waarom uw verzekering providers schelen, en wat u kunt doen om een goede score (en daarmee een lagere premie kosten) te behouden.

Wat is een credit score, eigenlijk?
Laten we even teruggaan naar de basis – een kredietscore is een driecijferig getal dat weergeeft hoe waarschijnlijk het is dat u uw schulden/leningen op tijd betaalt. De Fair Isaac Corporation, ook bekend als FICO, is vaak degene tot wie banken, kredietverstrekkers en andere bedrijven zich wenden voor dat cijfer, zodat ze kunnen beslissen hoe verantwoordelijk u lijkt te zijn. Hun bereik van scores is tussen 300 (zeer slecht) – 850 (uitstekend). Hoe hoger het nummer, hoe meer bedreven en verantwoordelijk je wordt geacht te zijn in het maken van betalingen.

Hoe werkt uw credit score invloed op uw verzekering tarief?
Hoewel je misschien niet denken van uw verzekeringsmaatschappijen als kredietverstrekkers, in sommige opzichten zijn ze niet al te verschillend. Je betaalt een bepaald bedrag per maand om toegang te krijgen tot grotere hoeveelheden geld van hen in het geval dat je hulp nodig hebt (zoals schade aan uw auto, eigendom, enz.) dat je niet in staat zou zijn om te veroorloven op uw eigen. Dat is de reden waarom de meeste verzekeringsmaatschappijen vinden het van cruciaal belang om uw vorige krediet geschiedenis te begrijpen – ze willen weten dat je consequent uw maandelijkse betalingen aan hen, zodat ze de middelen om u en andere klanten te helpen in een snuifje te hebben.

Maar nog belangrijker, verzekeringsmaatschappijen willen weten hoe verantwoordelijk van een persoon die je bent. Ze willen weten hoeveel risico u loopt om te verzekeren, d.w.z. hoe groot de kans is dat u een claim indient en hen geld kost – en uw kredietscore is daar een goede indicator van (maar niet de enige). De logica hierachter is dat als je een verantwoordelijk (minder risicovol) individu met een geschiedenis van het maken van betalingen op tijd, niet meer geld lenen dan je kunt veroorloven om terug te betalen, enz.

Bij autoverzekeraars betekent dit dat ze denken dat u eerder een veilige chauffeur zult zijn, de verkeersregels zult volgen en beter voor uw voertuigen zult zorgen. Huis verzekeraars zullen het gevoel dat je meer kans om zorg te dragen voor uw huis door het maken van veilige en slimme beslissingen rond het onderhoud en over het soort activiteiten die u zich bezighoudt met (dat wil zeggen ze zullen denken dat je niet het type persoon om uw huis afbranden door nooit het schoonmaken van uw keuken afzuigkap, etc.).

Nadat uw verzekeringsmaatschappij leert uw credit score, zullen ze combineren met vele andere factoren (In het geval van auto verzekering, bijvoorbeeld, andere overwegingen zijn rij-record, voertuig merk en model, mijlen gereden, en claims geschiedenis, om er maar een paar te noemen.), en voer het in een algoritme dat ze hebben ontworpen om uw verzekering score te bepalen. Hoe beter uw verzekering score, hoe minder riskant je bent in hun ogen – en hoe minder je hoeft te betalen op uw premie.

Het onderhouden van een goede credit score
Nu dat we hebben uitgesplitst waarom uw credit score is zo belangrijk voor uw verzekeringsmaatschappij, laten we eens een kijkje nemen op de factoren die in aanmerking worden genomen wanneer FICO bepaalt uw credit score.

Lengte van uw krediet geschiedenis
Hoe lang heb je al je bankrekeningen open, of hoe lang heb je al geld geleend op leningen? Hoe langer u hebt geleend, hoe meer informatie FICO heeft om mee te werken aan een meer complete beoordeling van uw risico.

Meerdere bank- en kredietrekeningen
De kwalificatie hier is dat ze in goede staat moeten zijn. Als u vier open rekeningen heeft, maar veel late of gemiste betalingen, dan is het voordeel van het hebben van meerdere rekeningen teniet gedaan. Volgens Credit Karma:

“Een nieuwe kredietrekening kan uw credit scores helpen omdat het toevoegt aan uw totale beschikbare krediet, die uw bezettingsgraad kan verlagen. Het kan gemakkelijker zijn om uw bezettingsgraad laag te houden als u meerdere creditcards heeft en uw aankopen over die kaarten kunt spreiden.”

Te late/gemiste betalingen
Spreekt voor zich, denken we! Te late of gemiste betalingen zijn nooit goed als het gaat om uw credit score. Het toont kredietverstrekkers dat u niet kunt worden vertrouwd om hun geld tijdig terug te betalen, wat zich vertaalt in een riskante persoon om aan te lenen. Als u vergeetachtig bent, maak er dan een gewoonte van om uw rekening te betalen zodra u hem ontvangt. Of, om het leven veel gemakkelijker te maken, schrijf u in voor automatische betaling en mis nooit meer een betaling.

Laag kredietgebruik
Dit betekent niet dat u uw creditcards helemaal niet gebruikt – het betekent dat u niet vaak een groot bedrag van uw limiet leent. Iedereen heeft een plafond waarboven hij geld kan lenen, de bedragen variĆ«ren. Zorg ervoor dat u weet wat uw kredietlimiet is, zodat u kunt voorkomen dat u te veel leent. Volgens deskundigen die door de CFPB worden geciteerd, is het ideaal om 30% onder uw maximum te blijven.

Tags : Auto opkoper